What is Thaise massage?

Nuad Boran (thaise massage) is een traditionele therapie voor fysieke balans. Het is oorspronkelijk van de thaise plattelandssamenleving van vroeger, waar massagetherapeuten de dorsbewoners hielpen met spierpijn. Het is een onderdeel van de Thaise Traditionele Geneeskundeen staat op de “Representative list of the intangible cultural heritage of humanity (2019)”

Boeddhistische monniken beoefenden ook deze kunst. Chinese Geneskunde en Ayurveda hebben ook invloed gehad op de Thaise massage.

Volgens traditionele Thaise kennis, transporteren de energielijnen (sen) de levenskracht (Lom Pran) door het lichaam. Wanneer de energie zonder blokkades stroomt, blijven lichaam en geest gezond. 

De techniek bestaat uit het toepassen van diepe, langzame en ritmische druk. De beoefenaar gebruikt handen, ellebogen, vingers, armen en voeten, afhankelijk van de behoeften van de ontvanger. Er zijn ook strekposities die rekening houden met de constitutie van elke lichaam.

Desessie wordt uitgevoerd op een matras op de vloer. De ontvanger blijft gekleed, dus je moet comfortabele kleding dragen om vrije beweging mogelijk te maken.

Traditionele Thaise Geneskunde erkent de volgende voordelen van Thaise massage:

* Balanseert de vitale energie

* Diepe ontspanning

* Voorkomt stress, constipatie, menstruatiekrampen, hoofdpijn (door stress)

 

Heb je julp nodig om een afspraak te maken? Of misschien vragen over de behandelingen? Stuur me een bericht: